Doneer
Geef gerust, de vakantiebank is CBF erkend

Organisatie & bestuur

Visie 

Stichting De Vakantiebank is een organisatie die als doel heeft om vakanties mogelijk te maken voor mensen die dat zelf niet kunnen veroorloven. Daarbij zorgt de stichting voor het samenbrengen van de vraag en het aanbod. Ze werft sponsors, doneerders en vrijwilligers en zorgt ervoor dat mensen die dat nodig hebben een vakantieweek ontvangen.

Missie

We werken samen met donateurs, sponsoren en vrijwiilligers en behalen onze doelen via maatschappelijk betrokken ondernemers en lokale overheden. We hebben geen commerciële en/of winstgevende doelstelling: een positief resultaat wordt toegevoegd aan de algemene reserve en komt ten goede aan onze activiteiten. Zoals het uitbreiden van het aantal accommodaties en het faciliteren van extra zaken (zoals vervoer, fietsen, spelletjes, schoonmaak, bedlinnen, etc.).

We ontmoeten graag mensen met een groot hart die wat ontspanning willen geven aan personen en gezinnen die het financieel minder hebben in de Nederlandse samenleving. De vakanties worden kosteloos of tegen geringe kosten aan De Vakantiebank aangeboden, zodat De Vakantiebank ze gratis kan aanbieden aan zoveel mogelijk gezinnen die tot de doelgroep behoren.

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door Toezichthouder CBF wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Maar liefst 4,4 miljard euro aan geefgeld staat onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

De Vakantiebank is trots om zich een ‘Erkend Goed Doel’ te mogen noemen. De Vakantiebank heeft als organisatie een zogenaamde ANBI erkenning. Met het RSIN/Fiscaal nummer: 8506.36.784. 

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door Toezichthouder CBF gevalideerd. Via deze banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

Bekijk ons CBF-Erkenningspaspoort

 

Bestuur

Het bestuur wordt gevormd door:

Dhr. Frank Luken

Hoofdfunctie:
Algemeen directeur en eigenaar van Tommy Booking Support

Voorzitter

Dhr. Jan Poelstra

 Voorheen Planoloog bij Provincie Noord-Brabant

Secretaris

Dhr. Abe Veenstra

Hoofdfunctie: 
Openbaar accountant; accountant kantoor ATV Account'd, met twee vestigingen (Schipborg en Emmen)

Nevenfuncties:
Coördinator van de KWF collecte in Schipborg
Adviseur van de PKN gemeente in Anloo/Annerveen

Penningmeester

Dhr. Ate Van der Veen

Hoofdfunctie: 
Directeur/ eigenaar Solvent; financieel en fiscaal advies,
Directeur/ eigenaar Peizer investment en participaties,
Directeur/ eigenaar Kampeerhal,
Directeur/ eigenaar diverse horecazaken

Algemeen lid

Dhr. Marco Budding

Hoofdfunctie:
Manager Business Development, Prosuco | 3Wmedia

Nevenfuncties:
Raad van Advies bij Visit Veluwe
Lid van de Ondernemingsraad bij EuroParcs

Algemeen lid

De dagelijkse leiding is in handen van projectleider Pim Loeff. Samen met de 10 vrijwilligers wordt de missie en doelstelling van Stichting De Vakantiebank nageleefd.