Laatste nieuws

November 2020

 

Een prachtige uitreiking van het ANWB Fonds aan De Vakantiebank; 

 

Om in 2021 750 gezinnen een vakantieweek aan te kunnen bieden, is De Vakantiebank in volle voorbereiding. Het plannen van accommodaties, het klaarmaken van de Safaritenten, het werven van fondsen etc.

Ieders hulp is belangrijk en telt mee!

Help je ook mee?

Ik wil helpen!

 

 

25 september 2020

 

Heb jij Familie Gillis: Massa is Kassa al gezien? 25 sept. 2020 om 22:00 uur op SBS 6.

Hier kun je de uitzending terugkijken. De samenwerking met Stichting De Vakantiebank wordt in deze uitzending belicht. Hier zijn 15 families, die staan ingeschreven bij De Vakantiebank, voor uitgenodigd om er een Feestweekend van te maken!

Veel kijkplezier!

 

Juni 2020

Floortje Dessing draagt Stichting De Vakantiebank een warm hart toe. Daar zijn we ontzettend blij mee! Als dé reisexpert van Nederland en mede-eigenaar van Camping BuitenLand realiseert Floortje zich als geen ander hoeveel positieve effecten een vakantie kan hebben: “Je ziet kinderen tijdens hun vakantie vaak helemaal opleven. De hele dag buiten zijn en dichtbij de natuur, dat geeft nieuwe energie. Dat De Vakantiebank dit mogelijk maakt voor de mensen die het zo hard nodig hebben, kan ik alleen maar toejuichen. Camping BuitenLand zal zich daarom inspannen om samen met alle gasten een steentje bij te dragen aan dit belangrijke werk!"

 

 

Corona berichtgeving 05 juni 2020

Met dit bericht willen we u zo goed mogelijk op de hoogte houden van de consequenties voor De Vakantiebank met betrekking tot het coronavirus.

 

Vakantieweken 2020:

Op 27 mei heeft het bestuur in samenspraak met de medewerkers, met pijn in het hart besloten om in de zomer en najaar van 2020 geen gratis vakantieweken te bieden aan de gezinnen die bij De Vakantiebank staan ingeschreven. 

  • A; Er is veel onduidelijkheid over de maatregelen met betrekking tot  sanitair, zwemmen, openbaar vervoer, 1,5 meter etc. Hierdoor kan een aangeboden vakantieweek niet 100% ontspannen en fijn zijn. De Vakantiebank verwacht daardoor veel problemen in de uitvoering en teleurgestelde gezinnen.

 

  • B; Mede door Coronacrisis zijn er in het voorjaar van 2020 te weinig fondsen binnengekomen om de ambitie: inkoop van 500 vakantieweken, waar te kunnen maken. Gevolg was dat er  eventueel een onmogelijke keuze gemaakt diende te worden wie (van de 700 ingeschreven gezinnen) wel of niet op vakantie zou mogen gaan.

 

  • C; In maart 2020 kreeg De Vakantiebank de hoge status van Erkend Goed Doel (Centraal Bureau Fondsenwerving). De Vakantiebank wil verantwoord omgaan met alle haar door fondsen, bedrijven, kerken en particulieren ter beschikking gestelde financiële middelen. Een vakantie bieden in deze onzekere tijden zou daar onvoldoende van getuigen.

 Het bestuur hoopt en verwacht dat er (uiteindelijk) begrip zal zijn voor haar besluit. De medewerkers en het bestuur zullen alles in het werk stellen om van het jaar 2021 een enorm succes te maken.

Deelnemers die staan ingeschreven voor een vakantieweek en betrokken hulpverleners, zijn per mail op de hoogte gebracht over dit besluit en het vervolg voor de vakantieweek.

 

Vragen

Mocht u vragen hebben, kunt u via het contactformulier op de website, uw vraag stellen. We zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

  

Hartelijke groet, namens het gehele team van De Vakantiebank