Zo werkt het

Stichting De vakantiebank heeft als doelstelling om gezinnen met minimum inkomen een accomodatie aan te bieden voor een week onbezorgde vakantie. Een week er tussen uit kan gezinnen zoveel energie geven, dat de accu weer voor een gedeelte is opgeladen.

De Vakantiebank hanteert strenge regels en selectiecriteria. Op die manier weten we zeker dat de vakanties die aangeboden worden bij de juiste mensen terecht komt.


Om in aanmerking te komen voor een vakantie dient u (met of zonder kinderen) op of onder bijstandsniveau rond te komen en meer dan 5 jaar niet op vakantie te zijn geweest. Uw motivatie om in aanmerking te komen voor een vakantie, is voor de Stichting een belangrijk criteria.

U dient rekening te houden met:

- een lopende WA-verzekering 

- een inkomen rond bijstand niveau

- eigen vervoer te regelen, ook op de locatie

- huisdieren zijn, ondanks campingvoorwaarden, niet toegestaan.

- gevraagde borg vanaf € 25,00

Na aanmelding via voedselbank, kledingbank of via de website krijgt u een bevestiging. Bij onvoldoende gegevens wordt u gevraagd om aanvullende gegevens toe te sturen. Wanneer u een vakantieweek toegewezen krijgt, krijgt u een code waarmee  u een vakantiebestemming kunt gaan boeken via de website, hiermee gaat u akkoord met de borg en de volledige voorwaarden.

Eén van onze vrijwilligers zal u vooraf telefonisch benaderen of de vakantieweek te realiseren valt, mogelijk is er een probleem met vervoer, huisdieren of iets dergelijks. Mocht dat zo zijn en de vakantieweek lukt u niet, dan is de accomodatie alsnog aan een ander gezin beschikbaar te stellen.

Achteraf kunt u benaderd worden voor een feedback te geven, dat hoeft natuurlijk niet beantwoord te worden. Echter met deze feedback wil De Vakantiebank optimaal aan de wensen van de deelnemers ten goede komen, dus bij voorbaat dank daarvoor.

 

Klik HIER voor alle selectiecriteria

 U meldt zich aan voor De Vakantiebank via het inschrijfformulier 

  • Na volledig invullen van het formulier, ontvangt u een ontvangstbevestiging.
  • Uw aanvraag wordt beoordeeld door De Vakantiebank. 
  • Uw motivatie is hierbij van groot belang.
  • Wij vragen u de aangeleverde informatie te onderbouwen met bankafschriften en/of andere belangrijke stukken. 

 Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vakantie:

  • Inkomen op of onder bijstandsniveau
  • minimaal 5 jaar niet op vakantie zijn geweest
  • in bezit van een WA-verzekering