Zo werkt het

 

Stichting De vakantiebank heeft als doelstelling om gezinnen met minimum inkomen een vakantieweek aan te bieden. Een week even eruit kan gezinnen zoveel energie geven, dat de accu voor een gedeelte weer is opgeladen.

De Vakantiebank hanteert een aantal criteria en voorwaarden. Op die manier weten we zeker dat de vakanties die aangeboden worden bij de juiste mensen terecht komen. 

Om in aanmerking te komen voor een vakantieweek is uw motivatie een belangrijk criterium. Zonder een geldige Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) kan De Vakantiebank geen vakantieweek toewijzen. Uw inkomsten dienen op of onder bijstandsniveau te zijn, dus ook voor mensen die leefgeld ontvangen via schuldhulpverlening, bewindvoering o.i.d.  

Wanneer u of uw gezin ondersteuning ontvangt van een betrokken hulpverlener, kan ook hij of zij De Vakantiebank adviseren u via de inschrijving  een vakantieweek aan te bieden. In dat geval leent De Vakantiebank het vertrouwen van de hulpverlener en wordt de beoordelingscriteria versoepeld. Informatie hierover voor de betrokken hulpverlener kunt u hier lezen.

Nadat u een aanmelding voor deelname via het inschrijfformulier heeft gestuurd, ontvangt u een ontvangst bevestiging en wordt u ingeschreven voor een vakantieweek.

Deelnemers kunnen één keer in drie jaar een vakantieweek aanvragen via De Vakantiebank.

Uw aanvraag wordt beoordeeld aan de hand van de gevraagde stukken (motivatie, AVP, inkomsten). Wanneer er stukken ontbreken, wordt er contact met u gezocht voor het toesturen van aanvullende gegevens.

Zodra de stukken compleet zijn en deze voldoen aan de gestelde criteria komt u in aanmerking voor een vakantieweek voor komend seizoen. U ontvangt een bevestigingsbrief per mail en er zal contact worden opgenomen om de vakantieweek verder te bespreken. Bij het aanvaarden van de vakantieweek gaat u akkoord met de Voorwaarden die De Vakantiebank stelt.

Het boekingsprogramma is in ontwikkeling, hiermee kunt u als deelnemer zelf een toegewezen vakantie boeken. Zodra het programma operatief is, wordt u geïnformeerd over de werkwijze om een eigen boeking te kunnen doen.

Wanneer u niet voldoet aan de gestelde criteria ontvangt u per brief via de mail een afwijzing. U kunt dan opnieuw een vakantieweek aanvragen wanneer u wel binnen de gestelde criteria valt.

Houdt u er rekening mee dat de kosten voor vervoer, eten/ drinken, activiteiten op en rond de vakantiebestemming voor uzelf zijn. Tevens zijn huisdieren niet op elke vakantiebestemming toegestaan.