Zo werkt het

Stichting De vakantiebank heeft als doelstelling om gezinnen met minimum inkomen een accommodatie aan te bieden voor een week onbezorgde vakantie. Een week er tussenuit kan gezinnen zoveel energie geven, dat de accu weer voor een gedeelte is opgeladen.

De Vakantiebank hanteert strenge regels en selectiecriteria. Op die manier weten we zeker dat de vakanties die aangeboden worden bij de juiste mensen terecht komt.

Om in aanmerking te komen voor een vakantie dient u (met of zonder kinderen) op of onder bijstandsniveau rond te komen en meer dan 5 jaar niet op vakantie te zijn geweest. Uw motivatie om in aanmerking te komen voor een vakantie, is voor de Stichting een belangrijk criteria.

 

U dient rekening te houden met:

  • een lopende AVP-verzekering (Aansprakelijkheids Verzekering Particulieren, u dient hiervan een kopie te kunnen overhandigen)

  • een inkomen op of onder bijstandsniveau

  • eigen vervoer te regelen, ook op de locatie

  • huisdieren zijn, ondanks de camping voorwaarden, niet toegestaan.

  • gevraagde borg vanaf € 25,00

Na aanmelding via voedselbank, kledingbank of via de website krijgt u een bevestiging. Bij onvoldoende gegevens wordt u gevraagd om aanvullende gegevens toe te sturen. Wanneer u een vakantieweek toegewezen krijgt gaat u akkoord met de borg en de volledige voorwaarden.

Eén van onze vrijwilligers zal u vooraf telefonisch benaderen of de vakantieweek te realiseren valt, mogelijk is er een probleem met vervoer, huisdieren of iets dergelijks. Mocht dat zo zijn en de vakantieweek lukt u niet, dan is de accommodatie alsnog aan een ander gezin beschikbaar te stellen.

Achteraf kunt u benaderd worden voor een feedback te geven, dat hoeft natuurlijk niet beantwoord te worden. Echter met deze feedback wil De Vakantiebank optimaal aan de wensen van de deelnemers ten goede komen, dus bij voorbaat dank daarvoor.

U meldt zich aan voor De Vakantiebank via het inschrijfformulier (deze is te vinden onder de knop "Zo werkt het")

Na volledig invullen van het formulier, ontvangt u een ontvangstbevestiging.

Uw aanvraag wordt beoordeeld door De Vakantiebank.

Uw motivatie is hierbij van groot belang.