Media

Juli 2019

DE LUXE SAFARITENTEN STAAN WEER KLAAR OP 5 LOCATIES IN NEDERLAND VOOR DE ZOMERVAKANTIE

Staat u ingeschreven als deelnemer bij De Vakantiebank en heeft u interesse in een Last Minute vakantieweek (tussen 19 juli - 30 augustus) in de luxe Safaritent naar De Barkhoorn - De Bergvennen - Maasduinen; Stuur een mail met locatie voorkeur naar info@devakantiebank.nl ovv naam, adres en telefoonnummer.

 

 

Juni 2019

DE ACTIE BLOEMEN VOOR BLOEMEN HEEFT EEN FANTASTISCH BEDRAG AAN DE VAKANTIEBANK GESCHONKEN; BEDANKT! NAMENS AL ONZE GEZINNEN EN KINDEREN DIE HIERMEE EEN WELVERDIENDE VAKANTIEWEEK KUNNEN ONTVANGEN! 

 

 

Mei 2019

"Super, wat hebben we genoten". "De kinderen wilden niet meer naar huis." "Mama, krijgen we dat echt allemaal gratis?" Ontroerende reacties van onze gasten. @AFAS stelde tientallen huisjes ter beschikking in Esonstad van Landal Greenpark in Anjum (Friesland). Wat een prachtig gebaar van een echt maatschappelijke, sociale onderneming! 27 gezinnen konden (met hun kinderen) er een weekendje heerlijk tussenuit en genoten van het mooie stadje, het zwembad, de speelhal en de mooie natuur aan het Lauwersmeer. Als klap op de vuurpijl was er voor iedereen een mooie waardebon, waarmee gegeten en gedronken kon worden ! Een mooie samenwerking met het bedrijfsleven waar we allemaal met enorm veel plezier op terug kijken !

                      

             

 
 

14 mei 2019 waren wij op bezoek bij @De Vakantiemakelaar, een super sympathiek familiebedrijf.
Zij verkopen recreatiewoningen en steunen ons door een aantal van deze woningen een week beschikbaar te stellen voor deelnemers van De Vakantiebank. Inmiddels hebben de eerste gezinnen in de meivakantie gebruik mogen maken van deze prachtige locaties. Daar
lag deze speciaal gemaakte welkomstkaart voor hen klaar. @Vakantiemakelaar: Dank jullie wel.

 

Met een goed geslaagd begin van de Meivakantie, zijn we begonnen om de vakantieweken voor de zomer en herfst 2019 aan te bieden aan deelnemers die op de wachtlijst staan. Om een idee te krijgen waar onze deelnemers vandaan komen, een overzicht van afgelopen meivakantie (51 vakantieweken): 

 

Een fantastische dag bij Lions club met de actie: Bloemen voor bloemen  

        

 

Maart 2019

 

Op 16 maart jl. hebben we namens Kiwanis Groningen een cheque van €8000 kunnen overhandigen aan De Vakantiebank.

Kiwanis willen overal ter wereld opkomen voor kinderen die in de knel zitten.

De Vakantiebank is daarvan een kleinschalig voorbeeld: kinderen die in armoede opgroeien kunnen dankzij De Vakantiebank een weekje van een geheel verzorgde vakantie genieten. 

Om dit geld bijeen te krijgen heeft Kiwanis Groningen op 16 maart een benefietavond georganiseerd met eten, muziek, wijnproeverijen, een kunstveiling en nog veel meer. Wij hebben deze avond als een echt feest met vele vrienden ervaren. En we zijn ongelooflijk blij en trots dat we op deze avond meer dan €6.200 hebben opgehaald. Daarmee is voor ons, en dus voor de kinderen, het doel meer dan bereikt. De resterende €1.800 wordt uit de eigen middelen aangevuld. 

Dankzij jullie is deze avond zo fantastisch geslaagd. Niet alleen financieel, jullie hebben met elkaar ook gezorgd voor een fantastisch sfeer. 

Wij willen iedereen die Kiwanis Groningen een warm hart toedraagt welgemeend bedanken. En wij bedanken jullie namens de kinderen die via De Vakantiebank een week zorgeloos kind kunnen zijn.

Frans van der Haar

President Kiwanis Groningen

Op deze avond heeft u kunnen ervaren hoe Kiwanis zich onder het motto Fun, Friendship en Fundraising inzetten om kinderen optimale ontwikkelingskansen te bieden. Als u dit aanspreekt, nodigen wij u van harte uit om nader kennis te maken met ons. U kunt daarvoor contact opnemen met Minus Verheijen via minusverheijen@outlook.com

 


 

Een mooi interview in De Riepe met Pim Loeff, Projectleider van De Vakantiebank

 

Bloemen voor bloemen 

Lions club Groningen Groote Griet verkoopt jaarlijks prachtige, sterke geraniums en mooie hangcombinaties voor een goed doel. Hiermee schenken zij aan regionale goede doelen, waaronder De Vakantiebank. 

 

Ook in 2019 krijgt De Vakantiebank een prachtige ondersteuning van het Dr. C.J. Vaillantfonds. Met de respectabele donatie kan De Vakantiebank de vele deelnemende gezinnen een mooie vakantieweek aanbieden.  

Het landelijk Quiet-fonds ondersteunt De Vakantiebank met een fantastische bijdrage. Met deze bijdrage gaan we er nog beter in slagen om 500 gezinnen (met ongeveer 1.400 betrokken kinderen) in 2019 op vakantie te laten gaan!

Februari 2019


 

Een mooie laagdrempelige actie in Groningen van DE MARIPAANGROEP ten behoeve van De Vakantiebank!

In de periode van 25 februari – 25 maart 2019 wordt enkel in Groningen een actie gehouden voor de Vakantiebank. In de Jumbo Ciboga (de Beren), Jumbo Oosterpark, Jumbo Oosterstaat en Jumbo City kunnen klanten hun emballagebon doneren en ook is een bijdrage van collega’s die deelnemen aan “Teaming” voor de inrichting van de tenten van De Vakantiebank.         SCHENK UW EMBALLAGEBON

 

 

Januari 2019


 

Spreiding van deelnemers die in 2018 een vakantieweek via De Vakantiebank hebben ontangen; 

   

Groningen, 27 november 2018

Wij zijn enorm blij dat u de afgelopen periode met uw organisatie een betekenisvolle bijdrage heeft geleverd aan de activiteiten van de Groningse Uitdaging. Mede door uw inzet en betrokkenheid maken we de stad Groningen en omgeving stap voor stap een beetje duurzamer, leefbaarder en mooier. Als blijk van waardering ontvangt u van ons een vignet. Een beeldmerk dat uw betrokkenheid bij de lokale samenleving nog eens extra onderstreept. En dat u natuurlijk met trots aan de rest van de wereld mag tonen!

November 2018


 

 Uitreiking waardecheck van € 5000,- 
Van de LIONS ASSEN aan Stichting De Vakantiebank

    

 

27 april 2018


 

Enthousiaste leden van de LEO-club Groningen zetten zich in voor de Vakantiebank.

 

Januari 2018


 

IKEA CSC steunt stichting De Vakantiebank 

Op 29 december jl bereikte ons een fantastisch warm bericht. Annemiek Schoemaker stuurde ons namens IKEA Customer Support Center een email.

Hierin stelde ze dat IKEA CSC middels een persoonlijke kerstwens van Annemiek bereid is geweest om een kerstdonatie te doen van € 250,-

Vrijdag 19 januari was de overhandiging van de donatie bij IKEA Groningen. Na een kennismaking en een kop koffie in de personeelskantine zijn we, samen met één van de afdelingsmanagers (Ben) naar de afdeling gelopen en hebben we de overhandiging van de donatie gedaan.

Deze donatie komt extra goed van pas, omdat de Vakantiebank onlangs is getroffen door een kleine catastrofe. Door een grote storm zijn 2 safari-tenthuizen inclusief inventaris nagenoeg compleet verwoest.

Om deze tenten te herstellen is veel geld nodig. De totale schade loopt tussen de € 15.000,- en € 20.000,-.

De bijdrage van IKEA kan goed gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe dekbedden en dekbedovertrekken. 

 

Januari 2018


 

Een strop voor arme mensen die niet op vakantie kunnen: de storm van woensdag heeft twee safaritenten van Stichting de Vakantiebank totaal verwoest. Waarde: 15.000 euro.

http://www.dvhn.nl/groningen/Safaritenten-camping-Sellingen-voor-allerarmste-gezinnen-compleet-verwoest-22795141.html
http://www.hetstreekblad.nl/nieuws/86548/86548/
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/188420/De-Vakantiebank-blijft-strijdvaardig-na-verwoeste-tenten-Schadebedrag-is-enorm
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/188410/Storm-verwoest-tenten-voor-minimavakantie
http://www.roderjournaal.nl/nieuws/51289/vakantiebank-gedupeerd-door-stormschade/


Juli 2017


 

Gepubliceerd op 28 jul. 2017
 
Familie op vakantie via De Vakantiebank naar Bungalowpark 't Hout te Bakkeveen

De Vakantiebank geeft mensen en gezinnen die op of onder bijstandsniveau leven de mogelijkheid om toch een keer een week op vakantie te gaan. De stichting, gevestigd in de stad, groeit elk jaar en deze zomer gaan in totaal 150 families een week lang weg op kosten van De Vakantiebank.

"Via via kwamen wij erachter dat we ons konden inschrijven bij De Vakantiebank en daar vanuit zijn wij uitgenodigd om hier op vakantie te gaan ", zegt Lammert Jan Rooske op bungalowpark 't Hout in Bakkeveen.

Het gezin Rooske verblijft een week in een pas gerenoveerde bungalow die beschikbaar is gesteld door twee zussen. De Vakantiebank mag van april tot en met oktober deze en nog een andere bungalow gebruiken om arme gezinnen een week vakantie aan te bieden. Maar de Vakantiebank is niet alleen in Bakkeveen actief. "We hebben safaritenten in Sellingen, Gasselte, Hulshorst en Otterloo", vertelt Erik van Diepen van De Vakantiebank.

De Vakantiebank wil nog meer mensen die het financieel moeilijk hebben een kosteloze vakantie aanbieden en is daarom nog op zoek naar recreatie ondernemers die mee willen doen.

https://www.youtube.com/watch?v=C5n9umprbdU 


Gepubliceerd op 22 jul. 2017

Ruim 150 gezinnen in armoede kunnen dit jaar genieten van een vakantie dankzij de Vakantiebank. De organisatie die de vakanties regelt, wil groeien.

https://www.youtube.com/watch?v=aOl7F81ehME

 

Februari 2017


 

19-02-2017

Een interview mogen geven op Radio 2

Te beluisteren via: http://www.nporadio2.nl/thankgoditssunday/gemist/audio/12542/al-vijf-jaar-niet-op-vakantie 

Januari 2017


 

 

Dinsdag 16 augustus 2016

 

Zaterdag 16 juli 2016


 

Een mooi artikel in het Reformatorisch dagblad:  Gratis bivakkeren in Bakkeveen

Ze zijn ruim vijf jaar niet op vakantie geweest. Geen geld. Maar Rob en Marianne Pater uit Groningen zitten nu toch, samen met hun dochtertje Sophie, gratis en voor niets een week in een bungalow op het Molecaten Park in het Friese Bakkeveen. Met dank aan De Vakantiebank. Lees meer.

 

Zaterdag 30 april 2016

 

 

6 augustus 2015 Omroep Friesland geeft ook aandacht aan De Vakantiebank

23 juli 2015 Reformatorisch Dagblad

 

Ook blij met de aandacht het het Algemeen Dagblad - 29 juni 2015

 

Blij met de aandacht van Dagblad van het Noorden - 27 juni 2015

Het Nos-journaal besteedt aandacht aan De Vakantiebank

Het Nibud kondigde 23 juni 2015 af dat er veel minder mensen op vakantie konden. Dit zorgt voor een stormvloed van media-aandacht voor De Vakantiebank. Zie Nos-journaal