Media

 

Groningen, 27 november 2018

Wij zijn enorm blij dat u de afgelopen periode met uw organisatie een betekenisvolle bijdrage heeft geleverd aan de activiteiten van de Groningse Uitdaging. Mede door uw inzet en betrokkenheid maken we de stad Groningen en omgeving stap voor stap een beetje duurzamer, leefbaarder en mooier. Als blijk van waardering ontvangt u van ons een vignet. Een beeldmerk dat uw betrokkenheid bij de lokale samenleving nog eens extra onderstreept. En dat u natuurlijk met trots aan de rest van de wereld mag tonen!

 

 

November 2018

 Uitreiking waardecheck van € 5000,- 

Van de LIONS ASSEN aan Stichting De Vakantiebank

    

 

27 april 2018

Enthousiaste leden van de LEO-club Groningen zetten zich in voor de Vakantiebank.

 

 

Januari 2018

IKEA CSC steunt stichting De Vakantiebank 

Op 29 december jl bereikte ons een fantastisch warm bericht. Annemiek Schoemaker stuurde ons namens IKEA Customer Support Center een email.

Hierin stelde ze dat IKEA CSC middels een persoonlijke kerstwens van Annemiek bereid is geweest om een kerstdonatie te doen van € 250,-

Vrijdag 19 januari was de overhandiging van de donatie bij IKEA Groningen. Na een kennismaking en een kop koffie in de personeelskantine zijn we, samen met één van de afdelingsmanagers (Ben) naar de afdeling gelopen en hebben we de overhandiging van de donatie gedaan.

Deze donatie komt extra goed van pas, omdat de Vakantiebank onlangs is getroffen door een kleine catastrofe. Door een grote storm zijn 2 safari-tenthuizen inclusief inventaris nagenoeg compleet verwoest.

Om deze tenten te herstellen is veel geld nodig. De totale schade loopt tussen de € 15.000,- en € 20.000,-.

De bijdrage van IKEA kan goed gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe dekbedden en dekbedovertrekken.

 

 

Januari 2018

Een strop voor arme mensen die niet op vakantie kunnen: de storm van woensdag heeft twee safaritenten van Stichting de Vakantiebank totaal verwoest. Waarde: 15.000 euro.

http://www.dvhn.nl/groningen/Safaritenten-camping-Sellingen-voor-allerarmste-gezinnen-compleet-verwoest-22795141.html

http://www.hetstreekblad.nl/nieuws/86548/86548/

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/188420/De-Vakantiebank-blijft-strijdvaardig-na-verwoeste-tenten-Schadebedrag-is-enorm

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/188410/Storm-verwoest-tenten-voor-minimavakantie

http://www.roderjournaal.nl/nieuws/51289/vakantiebank-gedupeerd-door-stormschade/

Juli 2017

 

Gepubliceerd op 28 jul. 2017
 
Familie op vakantie via De Vakantiebank naar Bungalowpark 't Hout te Bakkeveen

De Vakantiebank geeft mensen en gezinnen die op of onder bijstandsniveau leven de mogelijkheid om toch een keer een week op vakantie te gaan. De stichting, gevestigd in de stad, groeit elk jaar en deze zomer gaan in totaal 150 families een week lang weg op kosten van De Vakantiebank.

"Via via kwamen wij erachter dat we ons konden inschrijven bij De Vakantiebank en daar vanuit zijn wij uitgenodigd om hier op vakantie te gaan ", zegt Lammert Jan Rooske op bungalowpark 't Hout in Bakkeveen.

Het gezin Rooske verblijft een week in een pas gerenoveerde bungalow die beschikbaar is gesteld door twee zussen. De Vakantiebank mag van april tot en met oktober deze en nog een andere bungalow gebruiken om arme gezinnen een week vakantie aan te bieden. Maar de Vakantiebank is niet alleen in Bakkeveen actief. "We hebben safaritenten in Sellingen, Gasselte, Hulshorst en Otterloo", vertelt Erik van Diepen van De Vakantiebank.

De Vakantiebank wil nog meer mensen die het financieel moeilijk hebben een kosteloze vakantie aanbieden en is daarom nog op zoek naar recreatie ondernemers die mee willen doen.

https://www.youtube.com/watch?v=C5n9umprbdU

 

Gepubliceerd op 22 jul. 2017

Ruim 150 gezinnen in armoede kunnen dit jaar genieten van een vakantie dankzij de Vakantiebank. De organisatie die de vakanties regelt, wil groeien.

https://www.youtube.com/watch?v=aOl7F81ehME

 

Februari 2017

19-02-2017

Een interview mogen geven op Radio 2

Te beluisteren via: http://www.nporadio2.nl/thankgoditssunday/gemist/audio/12542/al-vijf-jaar-niet-op-vakantie

 

Januari 2017

 

Dinsdag 16 augustus 2016

 

Zaterdag 16 juli 2016

Een mooi artikel in het Reformatorisch dagblad:  Gratis bivakkeren in Bakkeveen

Ze zijn ruim vijf jaar niet op vakantie geweest. Geen geld. Maar Rob en Marianne Pater uit Groningen zitten nu toch, samen met hun dochtertje Sophie, gratis en voor niets een week in een bungalow op het Molecaten Park in het Friese Bakkeveen. Met dank aan De Vakantiebank. Lees meer.

 

Zaterdag 30 april 2016

 

 


 

6 augustus 2015 Omroep Friesland geeft ook aandacht aan De Vakantiebank

23 juli 2015 Reformatorisch Dagblad

 

Ook blij met de aandacht het het Algemeen Dagblad - 29 juni 2015

 

Blij met de aandacht van Dagblad van het Noorden - 27 juni 2015

Het Nos-journaal besteedt aandacht aan De Vakantiebank

Het Nibud kondigde 23 juni 2015 af dat er veel minder mensen op vakantie konden. Dit zorgt voor een stormvloed van media-aandacht voor De Vakantiebank. Zie Nos-journaal