Omdat iedereen op vakantie moet kunnen!

Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een week onbezorgde vakantie aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen.

Steeds meer gezinnen in Nederland leven op of onder bijstandsniveau, dit levert in vele gezinnen een behoorlijke stress op. Dagelijks geconfronteerd worden met de beperkingen die het budget met zich mee brengt, maakt dat leven overleven wordt. Als de vakantieperiode aanvangt neemt de stress zelfs toe. Waar mensen in de omgeving erop uit trekken, op vakantie gaan en avonturen beleven, zal voor velen binnen de doelgroep van De Vakantiebank een tijd aanbreken om de zomermaanden met beperkte middelen door te komen. 

Herkent u zich in bovenstaande situatie? Dan kan De Vakantiebank wellicht iets voor u betekenen. Stichting De Vakantiebank is een organisatie die zich inzet om gezinnen (met of zonder kinderen) die in aanmerking komen, een week vakantie aan te bieden op verschillende locaties in Nederland. Waarom? Om iedereen het vakantiegevoel te kunnen geven. Er even lekker tussen uit geeft energie, ontspanning en zorgt ervoor dat de accu weer opgeladen wordt.

Onze sponsors en donateurs maken in samenwerking met De Vakantiebank deze vakanties mogelijk!

 

Laatste nieuws

1 juni 2017
 

LET OP!!

INSCHRIJVEN VIA DE WEBSITE IS MOMENTEEL NIET MOGELIJK, VANWEGE HET GROTE AANTAL DEELNEMERS DIE ZICH DIT SEIZOEN HEBBEN AANGEMELD.

 

 

 

 

Wij kunnen alleen volledig ingevulde aanvraagformulieren in behandeling nemen. Leest u aub goed de voorwaarden door. Deze kunt u ook HIER vinden. 

Het groeiende aantal aanmeldingen zal de beschikbare vakanties kunnen overtreffen. Hierdoor zullen er deelnemers op de wachtlijst kunnen worden geplaatst. De vrijwilligers van De Vakantiebank doen er alles aan om u hierover zo goed mogelijk te informeren.

 

 

 

 

September 2017

Hallo, 

Of we gebruik wilden maken van het aanbod van de vakantiebank... Het betrof een woning van de woningstichting Veluwe wonen.

Nou, graag. De weken dat de kinderen bij mij waren, was al voorbij. Dus dan voor mijn vriend en mij.

Deze week overtrof al onze verwachtingen...

We konden ons van te voren niet zo goed een beeld schetsen... Een gewone woning als vakantie woning...

Maar deze week was zoveel meer als we ons hadden kunnen voorstellen!

*Mooi ingerichte en gestylde woning (en tuin). (Goede bedden en douche)

*Hartelijke medewerkers van Veluwe wonen.

*Gevulde koelkast/vriezer/voorraadkast.

*Vrijkaartjes; Apenheul, zwembad, Stoomtrein, snackbar, dagelijks broodjes bij de bakker.

*Medewerkster van veluwe wonen kwam op zondag (!), omdat wij graag op deze dag wilde vertrekken.

 

Wauw... wat hebben wij genoten en daar zijn we zeer dankbaar voor!

 

Oktober 2016

Een leuk bericht:

Beste Erik,

Graag wil ik jou en de andere mensen van je organisatie hartelijk danken voor de geweldige vakanties die je aan cliënten van de kledingbanken Maxima hebt aangeboden. De reacties die ik hoorde waren unaniem heel positief. Dat betrof de woning, het vakantiepark en de omgeving.

Ga door zo; ik hoop weer van je te horen.

hartelijke groet,

Henk Slagter

 

Oktober 2016

Fantastisch nieuws. Gisteren hebben we bericht gekregen van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Zij steunen ons middels een grote financiële bijdrage. Hierdoor zijn wij in staat om nog meer gezinnen met kinderen een heerlijke vakantieweek aan te bieden. Het Nationaal Fonds Kinderhulp doet meer fantastische dingen voor kinderen. Kijk op www.kinderhulp.nl voor meer informatie. Onze dank is groot en we gaan er voor zorgen dat de bijdrage op een hele goede en mooie manier besteed wordt.

 

Mei 2016

En ineens was daar dan zo maar het verlossende telefoontje van de vakantiebank.
Na zó vele tegenslagen ineens dit bericht: "Gefeliciteerd,  Jullie mogen op vakantie "
Het besef kwam eigenlijk pas toen we op deze plek van bestemming mochten zijn.
Wat het helemaal leuk maakte , was dat we twee bungalows mochten betreden omdat we met zes personen waren.
Het was natuurlijk al snel een groot feest, de meiden wilden bij elkaar in een huisje en pa en moe moesten maar in het andere huisje.
Ik vond het prima, want zo konden de meiden ook weer een beetje naar elkaar toe groeien, en hadden pa en moe ook een vakantiegevoel.
We werden ontvangen met verse scharrel eitjes,  en een bosje bloemen,  Het was een groot feest.
We waren écht de eerste deelnemers van de vakantie bank die in de huisjes mochten,  dus alles was en rook nog helemaal nieuw.
Als ik op vakantie ga,  (en dat is /was zéker zes jaren geleden, dan wil ik zo graag een bad, omdat we dat thuis niet hebben,
Maar hier had ik niet op gerekend , tot we ons huisje in mochten.... ik deed de badkamerdeur open en zag tot mijn verbazing een bad.
Helemaal top natuurlijk,  (voor mij écht luxe)
De bedden waren geweldig, niet te hard, geen slappe matrassen, maar gewoon heerlijk nieuw.
Er was  zelfs aan fietsen gedacht. Waarvan twee helemaal nog nieuw ook.

Wat een prachtig lief huisje, en leuke inrichting ook. Aan alles is gedacht, speelgoed voor de kinderen, spelletjes,  leesboeken,  Theedoek en  handdoek aanwezig, thee koffie en suikerklontjes, zelfs afwasmiddel was aanwezig.
De spreukjes aan de wand in de slaapkamer vind ik mooi, ook het interieur is goed verzorgd, ik kom er echt van tot rust,  vanwege de indeling de kleuren en de ruimte.
Ik vind het superlief van de mensen van de vakantiebank dat ze dit kunnen regelen voor mensen die al zo lang niet meer op vakantie zijn geweest,
We kwamen in winterjas aan, en halverwege de week werd het prachtig weer, en kon er gezwommen worden, en bleven de jassen op kapstok. Perfect!
We hebben dan ook nog even lekker genoten in het heerlijke bijgelegen zwembad. Bakkeveen is ook een bosrijke omgeving.
We hebben ook nog gefietst, en veel moois gezien.
Ik hoop dat de mensen die na ons komen er nét zo van mogen genieten als ons.

Beste mensen van de vakantie bank,
Jullie  hebben ons gezin met dit weekje even héél gelukkig gemaakt,
We mochten tot rust en tot elkaar komen, na een periode van veel drukte en stress.
Ik wens andere mensen nét zo veel rust en ontspanning  toe als wij mochten hebben,
Dank jullie wel dat dit mogelijk mocht zijn .

Liefs van een dankbare moeder ,
die er even weer tegen aan kan  ;-)

Vier lieve zussen O:-)O:-)O:-)O:-)
die het privé huisje ook heel leuk vonden

Vader   en man......
die dr ook even weer tegen kan:-)

 

augustus 2015, Familie Sibbing, 

We zijn terug van vakantie! Wat hebben we het fijn gehad. Kinderen hebben heerlijk kunnen spelen (voetbal badmiton verstoppertje enz.), ze mochten overal komen, bij  de koeien en kippen (die 's avonds los liepen) 
 
Ik had voordat we gingen nog contact gehad met Marina en we mochten een neefje en ons hondje snuffie meennemen en dat ging heel goed. Maar ook de mooie omgeving en de rust, alles bij elkaar een super vakantie..... :)
Nogmaals bedankt voor deze fijne vakantie